donderdag 12 april 2012

traagjes vooruit

eindelijk weer wat tijd gehad om de supervespa wat af te werken.
hiermee bedoel ik: terug fatsoenlijk maken om dan naar een professional te vertrekken.

bedoeling is dus om de vespa wat te 'pimpen' en uit de jaren 80 te halen. dus aan de ene kant een beetje moderner maken en aan de andere kant wat klassieker :-)wat is er tot nu toe gelukt:
  • nieuwe richtingaanwijzers achteraan geïnstalleerd (trendy doorzichtig ipv 80's oranje)
  • nieuwe achterlicht geïnstalleerd (classic sprint ipv 80's gigantisch blok) inclusief verlengen van bepaalde elektrische bedrading (als dat maar goed komt)
  • nieuwe toeterkast geïnstalleerd (classic ipv 80's vierkante bak)
  • nieuwe stuurkap: dit is het enige plastiek carrosserie gedeelte van de vespa, geen idee waarom. (de originele zat vol putten, waarschijnlijk dat de vorige eigenaar zijn sigaretten er op doofde...)
  • nieuwe handvaten (lekker zachte rubber anno 2000 ipv plastiek met groeven die voor eeuwig in je handen blijven staan als je er 4000km mee gereden hebt)
  • nieuwe hendels voor rem en ontkoppeling (shiny metaal ipv wit geschilderd en terug afgebladerd)


wat is er niet gelukt:
  • nieuwe richtingaanwijzers vooraan: passen voor geen meter (alé, zeker 5mm). ik denk dat ze daar in vietnam ook zelfgemaakte meetlatten gebruiken. er zijn 3 opties: ofwel nieuwe gaten boren (zonde), ofwel oude aanwijzers erop zetten (bah) ofwel nieuwe kopen en hopen dat die wel passen (sponsors? :-)
  • oude toeter in nieuwe toeterkast: volgens de handleiding van de retro toeterkast, zou de toeter te groot zijn en moet deze wat bijgezaagd worden alvoors die past. helaas is de toeter die ik heb eigenlijk te klein en zitten de schroefgaten helemaal niet gelijk met de toeterkast. opties: toeter aan buitenkant installeren met 2 schroeven aan 1 kant en hopen dat dit blijft hangen voor 4000km (ik vrees het) of op zoek gaan naar een toeter die er wel in past (niet eenvoudig denk ik)
  • beschermstrip rond been-schild: dit is een strip in aluminium kleurig plastiek en zou zonder probleem er gewoon op schuiven...yeah right. na wat vet smeren en veel geduld kreeg ik er een deel op, maar toen bleek dat ding gewoon aan elke kant 10cm te lang. eerst op maat snijden dus.


let er ook op dat ik van bovenstaande "gelukt" lijstje, eigenlijk nog niets getest heb. dus of die lichten enzo wel werken en of alles blijft zitten na wat 2-takt getril... geen idee.

en het lijstje van "niet gelukt" zal volgens mij nog niet ten einde zijn, aangezien er nog wel wat onderdelen liggen te wachten... wish me luck!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten