dinsdag 17 juli 2012

ziek afrika

om er niet zo uit te zien als gert duson met malaria op de foto (dat is de man met alle ervaring die ons door afrika gaat loodsen!?) is het van belang de nodige medische voorbereidingen te treffen.

het eenvoudigste leek het invullen van de medische fiche door de huisarts. bij mij dus niet zo simpel om 2 redenen: ik heb geen huisarts en ik heb geen idee wat mijn bloedgroep is...

dan maar snel een arts in de buurt gevonden (bleek een oude kennis te zijn) en al meteen 2 maal geprikt: bloed trekken + tetanus/difterie shot.

een paar dagen later weet ik ondertussen dat ik van het type A+ ben (dat zijn de goeie zeker?) en dat een simpele tetanus prik toch 2 dagen pijn doet aan je arm.

nu nog bij de apotheker anti-malaria pillen halen (malarone) zodat ik niet in intensieve beland, zoals gert, en ook een vaccinatie tegen hepatitis A+B. dit laatste wegens de niet-zo-luxe omstandigheden waarin we gaan verblijven in onze gastlanden...

maar diegene waar ik het meeste tegen opzie, moet ik laten prikken in de 'travel clinic' in het AZ brugge: tegen de gele koorts. deze inenting is verplicht (anders kom je het land niet binnen zonder de bewuste ambtenaar om te kopen), maar blijkt geen lachertje te zijn.

kijk maar eens op deze pagina bij "mogelijke bijwerkingen"...
daar staat simpelweg "Deze kunnen binnen een maand na de vaccinatie optreden en zijn soms dodelijk" en verder "Deze kunnen binnen 10 dagen na de vaccinatie optreden en kunnen dodelijk zijn."...dat zijn de bijwerkingen! niet de ziekte zelf (die is natuurlijk ook dodelijk)

ik laat jullie weten of ik dit overleef...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten