maandag 9 juli 2012

446km op 1 dag


omdat we in afrika geregeld dagen zullen hebben met zo'n 400km op de teller, leek het ons een goed idee om eens na te gaan hoe dat precies in zijn werk gaat, zo lang op de vespa...
dus op een mooie zomerdag, vergelijkbaar met oktober in afrika, zouden we met zijn allen eens een ritje maken van 400km door belgie.

die zomerdag bleek echter een typisch belgische, met veel regen en geen momentje de zon. en 'allen' bleken slechts 6 die-hard vespisten te zijn.
we zijn vertrokken en aangekomen in tessenderlo, via heist-op-den-berg, mechelen, bornem, sint-niklaas, hulst, terneuzen, eeklo, aalter, deinze, gavere, oudenaarde, ronse, leuze-en-hainaut, ath, soignies, nivelles, charleroi, gembloux, tienen en diest. samen 446km

zoals op mijn gps trip info te zien hebben we hiervoor 9 uur en 40 minuten op de vespa gezeten.
we hebben er in totaal 12 uur over gedaan, waarvan 1 uur gestopt wegens een ongeval.

een van ons is namelijk geslipt op een rotonde en gevallen, waarbij ze haar hand bezeerd heeft. deze zit nu minstens twee weken in het gips.
met een vespa rijden is niet zonder gevaren...zo'n rit geeft wel een beter zicht op wat 400km nu precies inhoudt op een vespa... en dan zeker op een PX125 (9PK/6,5kW/90km/u)...
de andere op een GTS125 (10PK/7,5kW/101km/u/automaat), PX200 (11PK/9kW/110km/u) en GTS250 (21PK/15kW/122km/u/automaat) hadden het duidelijk net iets makkelijker om het tempo aan te houden als mijn goede oude PX. maar ze heeft het met glans doorstaan, al was het bijna de hele rit 'vollen bak'.
ook hebben we praktisch niet stilgestaan, enkel om te tanken (4 keer!). we hebben geen terrasjes gedaan of op ons gemak geluncht (broodje in tankstation). en er toch behoorlijk lang over gedaan.
in afrika wordt het dus vroeg opstaan en veeeel rijden.

met dank aan misja, katleen, bob, dieter en christine voor het gezelschap!

2 opmerkingen:

  1. Is magnifiek verwoord ! Wij gaan veel voedingsrepen moeten meenemen !!
    Gr Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik hoop dat er toch af en toe een terrasje gaat afkunnen. is toch niet elke dag 400km. en bedankt om op mij te wachten, maar liever hier vallen dan in marokko. had een leuke en zeer lieve verpleger.

    BeantwoordenVerwijderen