donderdag 16 augustus 2012

zwart in afrika

aangezien 16 dagen aan een stuk op de vespa niet te onderschatten is, is het naast een goede vespa, ook aangeraden goed gekleed te gaan.

waarmee ik rekening heb gehouden:
- temperaturen tussen 0°C (in het atlasgebergte) en 40°C (in de sahara woestijn)
- kans op regen
- veel zand en stof
- wegens slechte wegen en zand, redelijke kans op een valpartij
- goede kledij kost wat, dus wil die ook kunnen gebruiken als ik niet in afrika ben.

daarom ben ik dus langsgeweest bij moto-center caset in lichtervelde. de vriendelijke en goed geïnformeerde verkoopster rade me een 4-seizoenen jas aan. deze bestaat uit 3 lagen die afhankelijk van de weersomstandigheden gedragen kunnen worden. rekening houdende met de vormgeving (ik hou niet zo van de kleurencombinaties waarin veel motorjassen uitgevoerd zijn) en de prijs (nu ja, goedkoop was het dus niet) kwam ik bij de dainese atallo.
voor een geschikte broek (licht, maar toch wat bescherming) moet ik nog eens langs.

bij caset heb ik ook meteen een MX stofbril gekocht, speciaal voor brildragers. lijkt me wel interessant, want 1 klein zandkorreltje in je ogen, kan de pret behoorlijk bederven...en zandkorrels hebben ze daar wel genoeg...
een gewone buff moet er voor zorgen dat ik niet de hele dag zand zit te vreten.

ik heb gekozen voor een open helm (type police) omdat deze toch het beste zicht geeft, niet te warm is en we toch niet aan grote snelheden gaan rijden. die van airborne is daarbij ook nog eens supergoed geïsoleerd, wat het voor de oren ook wat aangenamer maakt.

handschoenen en schoenen maken het geheel af, maar ik ben er nog niet 100% over uit welke de beste zijn... suggesties? (eventueel gewone bergschoenen?)

maar alles samen zal ik er dus uitzien als op de foto...zwart (puur toeval hoor!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten